FAQ

Vooraf zullen er altijd vragen zijn. Daarom hebben wij voor je een aantal vragen over het laten zetten van een tattoo op een rijtje gezet. Het kan uiteraard voorkomen dat jouw vraag er niet bij zit. Neem dan even contact met ons op.

Vragen

Helaas wel. Er word door de opperhuid heen met een ‘naald’ in de lederhuid geprikt. Iedereen ervaart dit anders, omdat iedereen een andere pijngrens heeft. Over het algemeen is de pijngrens van vrouwen hoger dan die van de mannen!

De meesten vinden de lijnen het pijnlijkst. Dit omdat dit een ‘ kleiner’ naaldje is als met kleuren. Dus scherper aanvoelt. Ook dit is weer per persoon afhankelijk.

Na verloop van tijd treed er een vorm van gewenning op, maar lekker wordt het nooit.

Nee, helaas niet. Je voelt altijd wel wat. Besteed geen aandacht aan indianenverhalen van anderen. Zelfs de grootste en stoerste voelt wat, alleen iedereen ervaart het anders.

Zorg dat je goed uitgerust en fit bent. Na een stressvolle dag (op het werk), of een hele nacht stappen, is je lichamelijke weerstand natuurlijk ook minder. Zorg ervoor dat je ook normaal (goed) gegeten hebt. Je laten tatoeëren kost namelijk verschrikkelijk veel energie.

Ja, een enkeling. Mocht dit zo zijn, je hoeft je hier niet voor te schamen!

De ervaring leert dat als je flauw valt, dit vaak is te wijten is aan weinig of zelfs niet eten.

Nee, het gebruik van alcohol of verdovende middelen is echt af te raden!

  • Alcohol; verdunt het bloed. Hierdoor moet er vaker en langer over dezelfde plek getatoeëerd worden. Logisch dat het dan ook pijnlijk word.
  • Drugs; verwijden de bloedvaten en hebben dus zelfde effect als alcohol. Ook kunnen drugs waarnemingen en prikkels versterken. Dus ook Pijnprikkels!

Wij weigeren mensen onder invloed te tatoeëren!

Normaal is dit geen probleem.

Je kunt eventueel UITSLUITEND NA OVERLEG MET DE ARTS vragen een dag ervoor iets minder in te nemen of over te slaan. Doe dit NOOIT uit eigen beweging!

Nee, zeker niet voor het tatoeëren. Wij werken hygiënisch volgens de richtlijnen.

Wat erg belangrijk is en dat moet je zelf doen, is er op letten dat je de nazorg tot op de letter volgt. Zodat de kans op complicaties naderhand minimaal zijn.

Dat is mogelijk, er zijn verschillende methodes van nazorg. Meestal zijn die gebaseerd op de ervaringen van de tatoeëerder zelf. Wij willen graag dat je onze nazorg volgt. Hier hebben wij, ook voor onze eigen tatoeages, de beste ervaringen mee.

Wij tatoeëren niet onder de 18! Alleen als de ouders het goed vinden en meekomen vanaf 16 jaar.

Dus “bezint eer ge begint”. Bij twijfel kun je beter even wachten. Impulsief laten tatoeëren is niet slim! Je kan beter een afspraak maken en er even over nadenken. Besluit je toch af te zeggen, geen probleem. Maar doe het wel op tijd en niet een dag van te voren! We hebben het erg druk en maken graag andere mensen blij met jou plekje.

Mocht je na het lezen nog vragen hebben, wij geven in de shop graag eerlijk advies.

KEEP THE WORLD BEAUTIFUL, GET TATTOOED!